V Kežmarku už stavajú mestské hradby

04.07.2008 Kežmarok

Dobové brány, ktoré v tých dňoch rastú na troch miestach historického Kežmarku budú uzatvárať areál, ktorý každoročne navštívi približne 50 tis. domácich a zahraničných návštevníkov.
V tomto roku sa v takmer stovke drevených stánkov predstaví vyše dvesto domácich a zahraničných remeselníkov, ktorí predvedú svoje majstrovstvo v päťdesiatke druhov remesiel a budú bojovať o titul Kráľa remesla.
Na dvoch javiskách sa predstavia folklórne súbory z desiatich európskych krajín, pre najmenších bude v areáli pripravené detské mestečko, v expozíciách hradu ožijú rozprávky (cez deň) a v noci Krvavé dejiny.
Návštevníci tu nájdu aj oddychovú zónu na hradnom nádvorí, kde sa zastavil čas už pred mnohými rokmi. Nádvorie kežmarského hradu, ktorý je súčasťou festivalového areálu, bude venované aj rybárskemu cechu. Návštevníci tu budú môcť ochutnať rybie špeciality, ale i zasúťažiť si o cennú trofej - pravú zlatú rybku.
Bývalé kráľovské mestá Levoča a Kežmarok ukončia storočnú vojnu a na svoje si prídu aj milovníci vážnej hudby, či výtvarného umenia.
Množstvo sprievodných atrakcií bude len kulisou vyhľadávaného podujatia, ktoré si pripomenie tentoraz cech, ktorý v Kežmarku zanikol pre lenivosť rybárov. Návštevníci sa dozvedia aj to, že v kežmarských vodách kedysi plávali lososy (nachádzala sa tu aj Lososia ulica) a cudzinec, ktorý bol prichytený pri love kežmarských rýb, bol zbavený šiat a vyvedený nahý z mesta.
Kto bude unavený a hladný , určite neodolá ani čerstvým syrovým výrobkom z košiara pod hradom, či slovenským špecialitám v salaši.

Veríme, že ak máte počas druhého júlového víkendu namierené do Vysokých Tatier, miesto vo Vašom kalendári si nájde aj festival Európske ľudové remeslo v Kežmarku.

Dovidenia 11. - 13. júla 2008.
 

Vyberte región